Olasz Róbert

Futó, tájfutó, humánkineziológus

OlaszRobert3

A futás szerelmese, ha nem is megszállottja, már elég régóta. Aszfalton kezdtem, kicsi kacsingatás a pálya felé, de aztán jött a terep, majd a térkép és a tájékozódási futás. Egy olyan futás, ahol nem csak az erő, az állóképesség, a gyorsaság számít, hanem kell a gyors döntés, a tiszta fej is.

Elsősorban utánpótlás korú futókkal foglalkozom - 13-18 évesekkel, azzal a korosztállyal, ahol nem csak a fizikum, hanem a lélek edzése is nagyon fontos -  de “tanítványaim” között 8 évestől 50 évesig minden korosztály előfordul.

A futás egy természetes mozgás, mely mindenkiben genetikailag kódolva van, mindenki tud, mindenki képes rá, csak az nem mindegy, hogyan teszi ezt. Rekreációs, egészségmegőrző tevékenységként is egyre népszerűbb, egyre többen, egyre többet... A kilométerek meggondolatlan hajszolása, a türelem hiánya, az átgondolatlan edzésmunka, a terhelés és pihenés nem megfelelő megválasztása, sok esetben problémákat okoz. Ezek a problémák először csak kisebb-nagyobb fájdalomként jelentkeznek, viszont idővel akár komolyabb mozgásszervi panaszokat is okozhatnak.

Célom az, hogy a futó számára a futás egy olyan fájdalommentes, élvezetes tevékenység legyen, amellyel megadja magának az örömet, a szabadságot és el tudja érni célját.

Itt tudsz bejelentkezni a Futás-, és mozgáselemzésre!

(Kattints a mondatra!)

 

Robi cikkei a témában:

Összes cikk

 

 

 

© 2013-2023 Gyógytornászda