Így előzzük meg, hogy gerincferdülést okozzon az iskolatáska a gyerekünknek! 

Rtl Klub Reggeli, 2020.09.29.
 
Mai napon ismét egy nagyon fontos témában beszélgettünk Peller Mariann és Peller Anna műsorvezetőkkel az Rtl Klub, Reggeli című műsorában. ( <- A videó eléréséhez, kattintás ide!)
Témánk a megelőzés, azaz a prevenció volt, amely mnden ember életében egy fontos terület KÉNE, hogy legyen, ám sokszor inkább csak akkor foglalkozunk magunkkal, amikor már kialakult valamilyen tünet... 
A megelőzés hatékonyságát nehéz számokban kimutatni, mivel sosem tudhatjuk, hogy mi lett volna HA, odafigyelünk a megfelelő tartásra cipelés közben, vagy , ha nem ülünk bele abba a nagyon alacsonyan lévő karosszékbe.
Ennek ellenére, gyógytornászént, napi szinten igyekszünk felhívni a figyelmet a megelőzésre, amellyet ha az élet minden területén, oldafigyelve, apró lépésekkel alkalmazunk, minőségi változást érhetünk el.
Néhány ötlet, amivel javíthatunk a napi ergonómiánkon:
1. Ne cipeljünk nagy terhet az egyik oldlaunkon, inkább igyekezzünk 2 részre osztani, hogy egyensúlyban legyenek a testfeleink. (több táska/ szatyor, hátizsák)
2. Ha magassarkú cipőt kell hordani, akkor figyeljünk rá, hogy nap végén mindig fordítsunk időt az alsó végtagjaink keringésjavítására! ( SMR henger, masszázs, nyújtás, mozgatás)
3. Amennyiben ülőmunkát végzünk, mindenképpen állítsuk be az irodai ergonómiánkat és ne feledkezzünk meg arról sem, a home office, hiába az otthonunkban történik, a statikus ülés esetén, otthon is szükség van a megfelelő pozíció és a szükséges eszközök beállítására. ( Lásd korábbi videóink! Facebookon és itt!)
 
Reméljük, hogy tetszett és hasznos információkat adtunk ahhoz, hogy már holnaptól mindenki be tudja építeni a MEGELŐZÉST az életébe! :)
Sok sikert kívánunk!
Kata, Zsani C a Gyógytornászda csapata
© 2013-2023 Gyógytornászda