Újabb izgalom, nyílik a Gyógytornászda 2. adventi ablaka!

 

2. adventi ablak
Gyógytornászda 2. tanácsa

* * * * *

Az 1. adventi gyertyát követő hét a hitről szól...Ezen a héten arról beszélünk, hogy a Gyógytornászda csapata miben hisz:

* * * * *

Hiszünk abban, hogy a magas szakmai színvonal szükséges a hatékonysághoz, ahhoz, hogy a Hozzánk forduló emberek a Tőlünk telhető legtöbbet kapják, ezzel használható- és tartós eredményt érhessenek el!

* * * * *

Ennek bizonyítéka, hogy

NEM ELÉGSZÜNK meg a nagyjából jóval! (Sem magunkkkal szemben, sem pedig a pácienseinkkel szemben)

NEM ENGEDÜNK EL senkit a megfelelő alapok nélkül! 

NEM HAGYUNK MAGÁRA senkit! (ha kell akkor hetente többször is segítjük a fejlődést, többször foglalkozunk ugyanazzal a témával/területtel, átfogalmazva)

* * * *

Amiben NEM HISZÜNK, hogy van, aki nem tudja elsajátítani a mozgáshoz szükséges alapokat, vagy abban, hogy a mozgás, vagy a szeretett sport teljes elhagyásával/ megvonásával gyógyulhat meg valaki!

* * * *

A 2. Adventi ablakunkba, egy olyan tanács került, amit nem győzünk hangsúlyozni nap, mint nap!

 

Minden mozgás során, fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy a test különböző területeit optimálisan használatjuk, AZAZ a

fej helyzete, a lapockák és a vállak pozíciója, a medence állása és az alátmasztási felszín megfelelő beállítása

minden esetben szükséges a hatékony és egészséges mozgáshoz, függetlenül attól, hogy gyógytorna, erősítés, vagy valamilyen dinamikus tréning az, amit végzünk!

 

Fontos, hogy az izomcsoport, amit használunk, vagy amit szeretnénk fejleszteni az edzésünk során, az képes legyen a megfelelő összehúzódásra, ehhez viszont koncentálnunk is kell az izom aktiválására, nem elég a mozgást kivitelezni.

Fontos, hogy bármilyen mozgást is végzünk, a kiinduló helyzet felvétele során minden részletre legyünk tekintettel. HA felső végtagi edzést végzünk, akkor is fontos, hogy a medencénk vagy az alsó végtagjaink milyen pozícióban vannak és ha például ülő pozícióban végezzük a karok fejlesztésést, akkor is elengedhetetlen a medence környéki izmok aktiválása, a gerincünk stabilizálása miatt.

Fogadjátok nagy szeretettel és használjátok egészséggel!

 

Kövess minket

Facebookon és Instagramon!

Figyeld, hogy vajon melyik napon mit rejt a Gyógytornászda adventi ablaka!

(rtovábbi meglepetésekkel készülünk!)

© 2013-2023 Gyógytornászda