A csapatmunka fontossága a gyógytornában

 

 

A Gyógytornászdában hiszünk a csapatmunkában, mert Nálunk a páciens gyógyulása áll az első helyen!

Sokszor több szem, többet lát. Érdemes krónikusan fennálló problémák esetén több szakemberrel is konzultálni.

Pácienseknek nagyon fontos, hogy minden trauma/ baleset esetén forduljatok orvoshoz, mert a komolyabb belső sérüléseket, pl. töréseket ki kell zárnunk. Sokszor egy kis csontszilánk is komoly panaszokat okozhat, ha nem szívódik fel megfelelően, és belefúródik valamibe. Vagy egy repedés, a nem megfelelő terheléssel krónikus panaszokhoz is vezethet.

Minden sérülés után SZÜKSÉG VAN REHABILITÁCIÓRA. Amikor fáj és/vagy meg is duzzad, akkor biztosan volt valami mikro sérülés, amit kezelni kell. Onnantól az adott terület stabilitása megváltozik, és ha nem foglalkozunk vele, akkor kompenzáló mechanizmusok alakulhatnak ki, amik további tüneteket, egyensúly bomlást, és krónikussá váló panaszokhoz vezethetnek.

Egy banális boka rándulást követően is fontos a megfelelő keringésjavítás, mobilizálás, izomerősítés, és a stabilitás fejlesztése!

Szakembereknek nagyon fontos! Merjünk segítséget kérni. Nincs olyan ember, aki mindenhez IS ért. Aki pedig esetleg megpróbálja, és az elejétől a végéig végig tud valakit kísérni, az az időhiány miatt nem képes olyan sok embert ellátni. Mi abban hiszünk, hogy érdemes kiválasztani azt, amit szeretünk, hogy azt hitelesen, sok fejlesztéssel jól tudjuk végezni. Minden más szakterületen keresünk olyan kollégát, akit segítségül hívunk! Rendelőn belül is megoszlanak a feladatok, de ha van olyan páciens, aki edzésre kész, és a mi fejlesztésünk már kevés terhelésnek bizonyul, több remek szakember közül is választhatunk (lokalizációtól függően), akikhez tovább tudjuk irányítani a páciensünket. Ahogyan ez fordítva is remekül működik.

Segítsük egymást, hogy működjön a körforgás!

 

Kövess minketFacebookonésInstagramon!

 

© 2013-2023 Gyógytornászda