Nyílik a Gyógytornászda 16. ablaka

 

Az 3. adventi gyertyát követő hét a örömől szól...

* * * * *

Nézzük sorban, hogy a Gyógytornászda csapatának mi okoz örömöt:

Öröm ha valaki a segítségünkkel vissza tud térni a sportba! 

* * * *

Mai tanácsaink:
Sérülés, fájdalom vagy panaszok csökkenése, megszűnése után nem mindegy, hogy hogy tértek vissza a "pályára"!

 

 

1. Minden alkalommal tartsd szem előtt , hogy mi volt a sérülésed/problémád kiváltó oka és fókuszálj rá a BEMELEGÍTÉSEDBEN is .

2. A bemelegítésednek tartalmaznia kell az izmok keringésjavítását, mobilizálást, erősítést. (ahogyan azt a8. adventi ablakunkbanis írtuk!)

3. Az 1-es ponthoz kapcsolódva, minden bemelegítésbe tedd bele azokat a gyakorlatokat, amelyek kiemelt segítséget adtak a rehabilitációd során! (vagy azét mert nagy kihívást okozott, vagy azért mert erőteljesen érezted benne az izomzatodat- hatékonynak érezted)

4. A fokozatosság elve szerint kell visszatérni a terhelésbe. Soha ne akarjatok ugyanazon a szinten indulni sérülés után, ahol abbahagytad. Az idegrendszerednek, az izomzatodnak szüksége van arra, hogy vissza tudjon szokni a terhelésbe.

5. Figyeld a tested jelzéseit! Ha a korábban sérült területed duzzanattal, fájdalommal reagál a sporttevékenységedre, akkor abban kell gondolkozni, hogy nagy volt a terhelés, vagy túl nehéz/bonyolult volt a mozgás, amit elvárátl magadtól! Így vissza kell venni a terhelésből, csökkenteni kell a tempót, vagy a mozgás alapjaival kell ismét foglalkozni.

6. Amennyiben versenyezni is szoktál, akkor azt is számításba kell venned, hogy a verseny terhelés, csúcsterhelésnek számít, mind az ízületeknek, mind az idegrendszernek. Emiatt előtte arra van szükség, hogy hasonló csúcsterhelést képes legyl teljesen tünetmentesen kivitelezni. (sem közben , sem utána nem jelennek meg panaszok, duzzanat,fájdalom)

7. Soha ne felejts el edzés után LEVEZETNI.

8. Ha egyszer volt sérülésed, onnantól légy sokkal figyelmesebb! Rendszeresen vedd elő a kezdeti rehabilitációs gyakorlatokat és építsd be a kiegészítő edzést az életedbe, ahol speciálisan a mobilitásoddal és a mozgásodhoz szükséges stabilizáló és mozgató izmok erejével foglalkozol!

 

Ne feledjétek, a héten kedvezményesen érhettek el különböző termékeket a Gyógytornászdában!

 

Fogadjátok nagy szeretettel és használjátok egészséggel!

Kövess minket

Facebookon és  Instagramon!

Figyeld, hogy vajon melyik napon mit rejt a Gyógytornászda adventi ablaka!

(további meglepetésekkel készülünk!)

© 2013-2023 Gyógytornászda