Kinek és miért elengedhetetlen afutáselemzés?

 

Ha túlsúly miatt kezdesz futni, ha a maratonra hajtasz, rengeteg időt és pénzt spórolsz meg, ha a hosszú távú céljaidat és jó teljesítményedet az egészséged megőrzésének biztosításával, egy szakmaifutáselemzésselalapozod meg.

Gondolj bele, mi a fontosabb?

Nyomásmérő plató, komplex futáselemzés, a futó szezon kezdetére!
Futáselemzésa sérülésmegelőzésért!
  • Késleltetett eredmények egy szinte garantált boka-, vagy lábsérüléssel megspékelve?

  • A szupertrendi futócipő, de nem hatékony, s közben fárasztó edzéstechnika?

  • Vagy egy valóban megfelelő futócipő áráért, egy szakemberfutáselemzésével(akár egy alkalom alatt) megelőzhető sérüléssorozat kiküszöbölése és a kiváló eredményt biztosító edzésterv és mozgáselemzés elvégzése a Gyógytornászdában?!

Kezdő futóknál, esetleg újrakezdő futóknál a legfontosabb dolog a fokozatosság betartása.

A túlsúly és a nem megfelelő edzésmunka, párosulva az esetleges izomzatbeli, vagy tartási hibákból fakadó diszbalanszokkal elég rossz párosítás.

 

Mire jó afutáselemzésa kezdő futóknál?

 

Kezdő, amatőr futók esetén a legfontosabb a megfelelő állóképesség kialakítása, mely társítva egy esetleges állapotfelméréssel sokkal jobb eredményekhez vezethet. 

 

Lényeg a fokozatosság és türelem.

 

Korábbi sérülést követő újrakezdést megelőzően, vagy meglévő fájdalom esetén az állapotfelmérés, talpnyomás,járás- vagy mozgáselemzéseredményes lehet a mozgás minőségének javítása, a mozgás szabadságának megteremtése érdekében.

 

Női futók esetében a tartásproblémákat, diszbalanszokat időben felismerjük és javíthatjuk a szakmaifutáselemzésnek köszönhetően.

 

Mi történik a futáselemzés során?

 

Nincs két egyforma futó, mindenkinek van egy egyedi futási stílusa, melyek a rá jellemző sajátosságokat – egészségi állapot, súly, izmok, ízületek állapota, biomechanikai paraméterek, hatékonyság, korábbi sérülések – tükrözik. 

 

Amozgás-, járás-, futáselemzéssorán felvett nagysebességű videofelvételek kiértékelése, mérések elvégzése során a test egészét vizsgálva, a mozgás biomechanikai hatékonyságáról vagy hiányáról kapunk képet. A mozgás másodpercenként 200 képpel történő rögzítése láthatóvá teszi azt is, amit még az edző szeme sem lát.

külön csomag a fájdalommal történő futásra, külön a tanácsadásra, külön az elemzésre
3 félefutáselemzéscsomag közül választhatsz
 
  1. Az összetett vizsgálat egy rövid beszélgetéssel kezdődik, ahol átbeszéljük az eddigi sportmúltat, korábbi sérüléseket, az esetlegesen már meglévő problémákat. 

  2. Ezt követi egy fényképes testtartáselemzés, ahol a testet minden irányból megvizsgálva kiderülnek a különbségek az oldalak között, az esetleges diszbalanszok. 

  3. A következő lépés egy statikus és dinamikus lábvizsgálat, stabilometriás vizsgálat, mely csomagtól függően további vizsgálatokkal is kiegészülhet. 

  4. Végül eljutunk a ténylegesmozgás- és futáselemzésig,mely történhet futópadon, esetleg szabadtéren, vizsgálattól függően futócipő nélkül és futócipőben.
    A tanulmányozás során a futó mozgásáról háromirányú felvétel készül, mely kiegészül szenzoros méréssel is. 

A vizsgálati protokoll során a futás milyenségét, gazdaságosságát, spatiotemporális, kinetikai és kinematikai paramétereit értékeljük ki, melyek összefüggéseit egy vizsgálati jegyzőkönyvben rögzítjük és adjuk át a futónak. 

 

 

 

Afutáselemzés,a kinematikai és spatiotemporalis értékvizsgálat hatékony módszer az egyes ízületek és izomcsoportok terhelésének becslésére, a futás gazdaságosságának, hatékonyságának vizsgálatához, korábbi sérülések következményeinek javítására, potenciális sérülések felderítéséhez.

 

Nálunk jó kezekben vagy, ha tudatosan és biztonságosan szeretnél életmódot váltani!

 

Gyere és próbáld ki afutáselemzést!

 

Telefonos bejelentkezés: 06-30-176-2608

E-mailen keresztül: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Online bejelentkezés

 

© 2013-2023 Gyógytornászda