Női futóként maratonra, vagy életmódváltásra készülsz?

 

Tapasztalataink és friss kutatások szerint egyre gyakoribb, hogy 30-40 évesen kezdenek a hölgyek aktív sportolásba. Az egyik leggyakrabban választott mozgásforma a futás. 

női-futók-mozgás-elemzés-futás-kezdő-futó-prevenció-megelőzés-gyógytornászda-budapest
Ha női futó vagy, Mi segítünk, hogy elérd céljaidat! 

A kezdő női futók számos testtartási problémával, de hatalmas motivációval startolnak el, hogy céljaikat mihamarabb elérjék. Ők már tudatosan terveznek előre, hiszen sokuk család mellett igyekszik fittebb, karcsúbb lenni. Tudják, hogy fontos a bemelegítés, az állóképességük javítása, és a teljesítmény mielőbbi javítása.

Jó hírünk van, hiszen a Gyógytornászdában olyan kiegészítő edzéstervvel támogatjukfutás- és mozgáselemzésre érkező amatőr sportolókat, így a kezdő női futókat is, ami hosszú távon megelőzi, vagy éppen hatékonyan javítja a testtartási hibákból fakadó boka-, térd-, csípő- és derékfájdalmakat.

 

Jellemző női problémák, amivel hozzánk fordulnak a kezdő- vagy újrakezdő futók

 

  • A mai modern világ “betegségei” mind-mind változásokat okoznak a mozgás szervrendszerében, a magassarkú cipő a láb túlterhelését, a lábujjak deformációját okozza, 

  • a folyamatos ülőmunka legjellemzőbb “tünete” az előrebillent medence, az ágyéki szakasz túlzott görbülete. 

  • A nem megfelelő ergonómia gerincproblémákat okozhat. Az sms-nyak a fej protrakciójával szintén a gerinc fájdalmához vezet. 

  • Az egyoldalú emelések és hordások a test egyensúlyi helyzetét megbontva hosszú időn át végezve diszbalanszokként jelennek meg a testen.

 

A gerincnek, mint a test fő tartóoszlopának bármilyen problémája, deformitása ki fog hatni a test egészére, a testtartásra és a mozgásra. A nem megfelelően kialakuló mozgásminták fokozni fogják ezeket a diszfunkciókat és később fájdalomént vagy sérülésként jelenhetnek meg a test bármely pontján. 

 

Nagyon fontos, hogy ezeket a tartásproblémákat, diszbalanszokat időben felismerjük és javítsuk!

 

Gyere és kérdezz tőlünk és kezdd biztonságosan a futószezont:

 

Prevenció-Gyógytornászda-Rehabilitáció-Futáselemzés-női-futók
Képre kattintva be tudsz jelentkezni Futás- és mozgáselemzésünkre!

 

 

© 2013-2023 Gyógytornászda