Benergo termékcsalád

 

Rendelőnk palettáján számos, a statikus ülő pozíciót támogató eszköz található, amelyekkel kapcsolatban nagyon fontos kiemelnünk, hogy egyik sem egyedülállóan jó minden problémára és mindenkinek, vagy egyik sem oldja meg egymagában a már kialakult panaszokat. Optimális esetben, a statikus ülőmunkát rendszeresen meg kell szakítani, legalább egy kis sétával, de még jobb, ha egy kis átmozgató tornát végez az ember. Emellett javasolt a különböző eszközök, ülőfelületek váltogatása, így egyikhez sem szokik hozzá teljesen az idegrendszer és a váltakozó ingerekkel tovább tarthatjuk fenn izmaink éberségét.


Ideális esetben a munkaidő végén, akár otthon akár valamilyen szabadidős tevékenységre alkalmas helyen, a dolgozók átmozgatják az ülőmunka közben elfáradt, elgémberedett tagjaikat és keringésjavítás, mobilizásál, illetve megfelelő fokozatosan felépített izomerősítés mellett ellensúlyozzák az ülésből származó negatív hatásokat.

 

Ülő pozíciót támogató eszközeink:

Benergo- deréktámasz:

Deréktámasz alkalmazását javasoljuk abban az esetben, amikor valaki rendszeresen  statikus üléssel járó munkapozícióban dolgozik. Legyen szó irodai munkáról autóvezetésről, vagy home office-ról, ez az eszköz stabil támaszt biztosít az ágyéki szakasz optimális homorításának megtartásában. A kis homokzsák ellensúly segítségével könnyen egyénre szabható a támaszték magassága, így 1 pillanat alatt bármilyen helyzetben egyénre szabhatjuk székünket. Megelőzésként és már meglévő ágyéki panaszok esetén is javasolt, mivel a megfelelő ágyéki görbület támogatásával enyhül a porckorongokon lévő statikus egyirányú nyomás.

 

 

Benergo- ékpárna:

Az ékpárna használatával könnyen elérhetjük azt az optimális medence billentési pozíciót, amellyel a hosszantartó statikus ülés közben, csökkenthetjük a stresszt az ágyéki szakaszon. Az ékpárna magasabb része kerül a háttámlához, míg az alacsonyabb rész fut a combok alá, így megakadályozza a medence statikus hátrabillenését. Megelőzésként és már meglévő ágyéki panaszok esetén is javasolt, mivel a megfelelő ágyéki görbület támogatásával enyhül a porckorongokon lévő statikus egyirányú nyomás.

 

 

Benergo- hengerpárna:

Hengerpárna alkalmazását javasoljuk abban az esetben, amikor valaki rendszeresen  statikus üléssel járó munkapozícióban dolgozik. Legyen szó irodai munkáról autóvezetésről, vagy home office-ról, ez az eszköz stabil támaszt biztosít az ágyéki szakasz optimális homorításának megtartásában. A kis homokzsák ellensúly segítségével könnyen egyénre szabható a támaszték magassága, így 1 pillanat alatt bármilyen helyzetben egyénre szabhatjuk székünket. Megelőzésként és már meglévő ágyéki panaszok esetén is javasolt, mivel a megfelelő ágyéki görbület támogatásával enyhül a porckorongokon lévő statikus egyirányú nyomás.

 

 

A Benergo eszközök kombinálása megfelelő megoldást adhat a statikus pozíció egészségkárosító hatásainak csökkentésében.

 

© 2013-2023 Gyógytornászda