Egészségmegtartó eszközök

 

Egészségmegtartó eszközök home office-ban, ülőmunkát végzőknek és autósoknak a Gyóytornászda ajánlásával.

(RAD termékek, SMR henger, Fizioball, deréktámasz, akupunktúrás matrac, akupunktúrás nyakpárna, softball, safe laser)

 

Rendelőnk palettáján számos, a statikus ülő pozíciót támogató eszköz található, amelyekkel kapcsolatban nagyon fontos kiemelnünk, hogy egyik sem egyedülállóan jó minden problémára és mindenkinek, vagy egyik sem oldja meg egymagában a már kialakult panaszokat. Optimális esetben, a statikus ülőmunkát rendszeresen meg kell szakítani, legalább egy kis sétával, de még jobb, ha egy kis átmozgató tornát végez az ember. Emellett javasolt a különböző eszközök, ülőfelületek váltogatása, így egyikhez sem szokik hozzá teljesen az idegrendszer és a váltakozó ingerekkel tovább tarthatjuk fenn izmaink éberségét.


Ideális esetben a munkaidő végén, akár otthon akár valamilyen szabadidős tevékenységre alkalmas helyen, a dolgozók átmozgatják az ülőmunka közben elfáradt, elgémberedett tagjaikat és keringésjavítás, mobilizásál, illetve megfelelő fokozatosan felépített izomerősítés mellett ellensúlyozzák az ülésből származó negatív hatásokat.

 

Mozgás mellé okos segítség: egészségmegtartó eszközök és betanításuk a Gyógytornászdában

 

Ülő pozíciót támogató eszközök:

Benergo- deréktámasz

Deréktámasz alkalmazását javasoljuk abban az esetben, amikor valaki rendszeresen  statikus üléssel járó munkapozícióban dolgozik. Legyen szó irodai munkáról autóvezetésről, vagy home office-ról, ez az eszköz stabil támaszt biztosít az ágyéki szakasz optimális homorításának megtartásában. A kis homokzsák ellensúly segítségével könnyen egyénre szabható a támaszték magassága, így 1 pillanat alatt bármilyen helyzetben egyénre szabhatjuk székünket. Megelőzésként és már meglévő ágyéki panaszok esetén is javasolt, mivel a megfelelő ágyéki görbület támogatásával enyhül a porckorongokon lévő statikus egyirányú nyomás.

 

 

Benergo- ékpárna

Az ékpárna használatával könnyen elérhetjük azt az optimális medence billentési pozíciót, amellyel a hosszantartó statikus ülés közben, csökkenthetjük a stresszt az ágyéki szakaszon. Az ékpárna magasabb része kerül a háttámlához, míg az alacsonyabb rész fut a combok alá, így megakadályozza a medence statikus hátrabillenését. Megelőzésként és már meglévő ágyéki panaszok esetén is javasolt, mivel a megfelelő ágyéki görbület támogatásával enyhül a porckorongokon lévő statikus egyirányú nyomás.

 

 

Benergo- hengerpárna

Hengerpárna alkalmazását javasoljuk abban az esetben, amikor valaki rendszeresen  statikus üléssel járó munkapozícióban dolgozik. Legyen szó irodai munkáról autóvezetésről, vagy home office-ról, ez az eszköz stabil támaszt biztosít az ágyéki szakasz optimális homorításának megtartásában. A kis homokzsák ellensúly segítségével könnyen egyénre szabható a támaszték magassága, így 1 pillanat alatt bármilyen helyzetben egyénre szabhatjuk székünket. Megelőzésként és már meglévő ágyéki panaszok esetén is javasolt, mivel a megfelelő ágyéki görbület támogatásával enyhül a porckorongokon lévő statikus egyirányú nyomás.

 

 

A Benergo eszközök kombinálása megfelelő megoldást adhat a statikus pozíció egészségkárosító hatásainak csökkentésében.

 

Fitball labda

A Fizioball/Fitball labda az alsó végtagi és medence környéki panaszok könnyed megoldására nyújt lehetőséget. A gimnasztikai labda alkalmazása nagyon sokrétű.

Ugyanúgy alkalmas statikus ülésre az irodában, vagy home office-ban, mint különböző nehézségű funkcionális gyakorlatok, tornák elvégzésére is.

Rendszeresen javasoljuk irodai munkát végző pácienseinknek (ahol a testmagassághoz mérten kell labdát választani), de ugyanígy jellemző az alsó végtagi és medence környéki panaszok rehabilitációja esetén is az eszköz rendelőben és otthon történő alkalmazása.

FONTOS!

Az alábbi méretek az ülésmagasság miatt javasoltak, amennyiben valaki gyakorlatok nehezítésére alkalmazná ezt az instabil eszközt, abban az esetben kérje ki gyógytornásza/edzője tanácsát!

- 55 cm átmérőjű labda: 150-160 cm magassághoz javasolt

- 65 cm átmérőjű labda: 160-170 cm magassághoz javasolt

- 75 cm átmérőjű labda: 170-180 cm magassághoz javasolt

- 85 cm átmérőjű labda: 180-190 cm magassághoz javasolt

- 95 cm átmérőjű labda: 190-200 cm magassághoz javasolt

Rendelőnkben 65 cm átmérőjű gimnasztikai labdák elérhetőek (narancssárga, zöld és kék színekben).

 

Keringésjavítást (izomlazítást) támogató eszközeink:

SMR henger

Derék-, vagy nyakfájás, térd ízületi panaszok, teniszkönyök esetén javasolt. Rendelőnkben kizárólag soft (puha), tömör szivacs hengerek elérhetőek.

Napi szintű alkalmazásuk az izomzat keringésének javításában jelentős, így elérhetjük, hogy statikus pozíciókban berövidült, tónusukban fokozott, kemény izmok a kompressziós inger hatására ellazuljanak. Így könnyebbé válik a mozgás, és oldja a feszülő-, fájó érzést az izomzatban.

Ugyanígy alkalmazzuk megnyúlt, letapadt és tónusukban csökkent izmok fellazítására, így a terápiáink első lépcsőjét az SMR hengeres gyakorlatok teszik ki.

Alkalmazhatóak megelőzésként edzések előtt és után, statikus pozíciók után, mozgástartomány javítására és fenntartására, de ugyanúgy bevethetőek orvosi/gyógytornász felügyelettel sérülések, műtétek után, vagy krónikus mozgásszervi panaszok esetén (pl.: derék-, vagy nyakfájás, térd ízületi panaszok, teniszkönyök, stb.)

 

RAD termékcsalád

kompressziós hatást és a gördülés okozta szöveti eltolást alkalmazó RAD termékcsalád darabjai, az SMR henger koncepciójával és hatékonyságával segítik mindennapjainkat, legyen szó prevenciós (megelőző), rehabilitációs (már panaszok kezelésével járó), vagy prehabilitációs (visszasérülést, panaszok kiújulását megelőző) programról.

Különböző eszközeik segítségével megoldást nyújtanak hétköznapi panaszok, akut-, vagy krónikus ízületi- és/vagy izomfájdalmak, illetve sérülést-, vagy műtétet követő letapadások kezelésében, az izmok keringésének javításában, lerakódott salakanyagok gyorsabb elszállításában.

+ Örök GARANCIA!

+ Latexmentes!

+ Ingyenes RAD Mobility alkalmazás okostelefonra! (Tippek és videók a hatékonyabb felhasználásról eszközönként, és fájdalmas, lazítandó területenként csoportosítva)

 

Masszázs labdák:

- RAD Roller: Dupla labda kialakításával, bárhol alkalmazható, ahol korábban kis labdával, vagy teniszlabdával oldottuk izomcsomóinkat.

A 2 gömb alak közti mélyedés remek helyet biztosít a gerincünk számára, így biztonsággal alkalmazhatjuk az eszközt a gerincmerevítő izmok lazítására, anélkül, hogy a tövisnyúlványok csonthártyáját irritálnánk a nyomással.

Személyes kedvencünk a képen is látható nyakizmok lazítására alkalmazható kiindulóhelyzet, amellyel például egy hosszú irodai munkával töltött nap után, zseniálisan ellazíthatjuk fáradt nyakizmainkat.

Elérhető 3 különböző keménységben: zöld-puha, kék- közepes, fekete- kemény

- RAD Rounds: Ebbe a csomagba 3 különböző méretű és keménységű labda került, melyek a test felületesebb, nagyobb és mélyebb, kisebb területein is megállják a helyüket. Nem szabad elfelejteni, hogy a mélyebb pontokat csak a felületesebb rétegek fellazítása után tudjuk elérni, így a 3 eltérő méretű eszköz a fokozatosság elve szerint is remek választás.

- RAD Neuro ball: Neuro ball dupla „élvezetet” nyújt a talpi tanaszokkal és boltozati hibákkal rendelkező pácienseknek.

A kis tüskés eszköz a talpi receptorokra hatva javítja a kerigést és serkenti az ellustult izmokat az újbóli aktivitásban, míg a kis fekete labda a legkisebb nyomási pontokat is elérve csökkentheti a fájdalmas területeket, vagy javíthatja a talpi izmok keringését. Természetesen erre az eszközre ugyanúgy igaz, mint mindegyik másikra, hogy a test bármely pontján alkalmazható. (További ötletek az ingyenes RAD Mobility alkalmazásban!)

- RAD Recovery Rounds: Puhább eszköz, mint a korábbi RAD termékek. Ebből adódóan finomabb kezelés és nyomási inger adható ezekkel a labdákkal.

Kiemelten szeretjük alkalmazni a lapocka területén található izmok, vagy akár a mellizmok lazításában, ahol fontos a visszafogott erővel történő kezelés, de a hatás miatt fontos, hogy rendszeres kompressziós inger érje a területeket.

- RAD Block: A Rad Block sokkal több annál, minthogy tároljuk benne a különböző méretű RAD labdáinkat. Sokkal inkább egy újabb zseniális eszköz, amely a különböző kialakításainak köszönhetően, remek alátámasztást biztosít a számtalan labdás technikához.

 

Masszázs rudak:

- RAD Rod és Rod mini: Amikor nincs esély a földre hemperedni, vagy egyszerűen kényelmetlen az alsó végtag lazításánál a felső végtagokra nehezedő teher, akkor mindig eszünkbe jut a RAD Rod, ami remek megoldást nyújt arra, hogy kevésbé fárasztó, vagy nyakatekert módon érjük el az izmaink keringésének javítását, mint az SMR henger alkalmazásával.

Arról már ne is beszéljünk, hogy számos esetben, a kezdeti időszakban mennyire fájdalmas a henger használata, amely a ROD-dal végezve (a karjaink erejével, így csökkentve a nyomási inger mértékét) egy kifejezetten kényelmes és kellemes kezeléssé alakul át.

Imádjuk az eszközt azért is, mert bárhol elő lehet venni, akár egy futóverseny bemelegítésénél, vagy az irodában, amikor óránként felállunk megmozgatni a tagjainkat, esetleg egy hosszú utazás alkalmával, amikor egy autós pihenőben elfogyasztunk egy kávét, vagy teát.

Ami miatt az egyik kedvencünk: a lekerekített végek segítségével, nem csak a felületesebb területeket tudjuk vele megkezelni, hanem a mélyebben fekvő pontok is megkapják a maguk nyomási terápiáját!

2 méret érhető el Nálunk: RAD Rod, és RAD Rod mini

 

RAD csomagok:

A RAD fejlesztői csapata, a különböző felhasználási területeknek megfelelően csomagokat állít össze, amelyek tartalmazzák a termékcsalád azon tagjait, amelyek az adott témában a legnagyobb hatékonysággal dolgoznak együtt. Természetesen, a több termék együttes vásárlása kedvezményt is jelent.

- RAD Flushing Kit: Ebbe a csomagba egy RAD Rod és egy RAD Helix kerültek, amelyek a nagyobb felületű lazításokra szakosodtak.

A Helix, formájából adódóan, ismét egy olyan eszköz, amely a gerinc melletti izmok lazításában segítségünkre lehet úgy, mint a sípcsonti területen, a csont kihagyásával adhatjuk izmainknak a nyomási ingert.

- RAD Point Release Kit: Labdák és a RAD Block kidolgozásából adódó alátámasztások minden mennyiségben. Remek segítség a mélyebben lévő izmok, vagy nehezebben elérhető izmok kezelésében.

- RAD All In Kit: Ez a csomag a RAD Flushing Kit és RAD Point Release Kit minden elemével egy teljesen széleskörű izomlazító és regeneráló eszközcsalád. Azoknak javasoljuk, akik rendszeresen alkalmaznak kompressziós terápiát a mindennapjaikban, szabadidős tevékenységükből, vagy a hosszantartó statikus munkapozíciójukból adódóan.

 

Képek forrása: https://radroller.hu/shop/

 

Akupresszúrás matrac

Az akupresszúrás szőnyeg használatakor nyomás hatására a bőrben különféle enzimek szabadulnak fel, melyek jó hatással vannak a szervezetre. Többek között értágító, így vérnyomás csökkentő hatással bírnak, valamint a sejtfalak áteresztőképességét is növelik, ami a tápanyagfelvétel hatékonyságát segíti elő. Emellett a nyomás hatására érzett fájdalom aktiválja a szervezet öngyógyító képességét.

A matrac segít a mély relaxációban, növeli a test oxigénfelvételét, javítja az emésztést és az alvást, valamint pozitív hatással van a megfelelő mentálhigiéné kialakítására.

Használat után ne felejtsünk el két-három pohár tiszta vizet elfogyasztani, mert ezzel tovább fokozhatjuk az akupresszúrás szőnyeg hatékonyságát.

Ha Önt hátfájás, isiász (ülőidegzsába), nyakfájás, izomfeszültség, izomgörcs, rossz vérkeringés, emésztési problémák, köszvény (ízületi gyulladás), álmatlanság (insomnia), fejfájás, kimerültség vagy stressz kínozza, akkor az AKUPRESSZÚRÁS MATRAC segítségével pihentetheti és felfrissítheti a testét, ezáltal természetes módon csillapíthatja a fájdalmát, esetenként akár gyógyszerek szedése nélkül is.

 

Lágylézer terápia

Gyors és fájdalommentes mozgásszervi betegségek kezelésére.

Az alacsony szintű lézerterápia (LLLT) valójában alacsony intenzitású fényterápiát jelent, amely során a fény váltja ki a biokémiai változásokat a sejteken belül. A gyógyulás folyamatát sejtszinten indítja el, ezért minősül valódi orvostechnológiai innovációnak.

A lágylézer biológiai és klinikai hatásai:

- a sejtszaporodás stimulálása, gyorsítása,

- gyulladások, ödémák csökkentése,

- fájdalomcsillapítás,

- helyi immunstimuláció,

- fájdalomcsökkentés,

- izomgörcs oldása.

 

 

 

© 2013-2023 Gyógytornászda