Sportrehabilitáció

 

Hobbi- és élsportolók problémáinak kezelése. Akár trauma, akár műtét, akár korrekciós, krónikus panaszok, vagy teljesítményfokozás céljából.

Egy traumás, vagy műtét utáni rehabilitáció az alapoktól indul, ahol az izmokat a nulláról kell egyáltalán bekapcsolnunk, újraélesztenünk. Cél a mihamarabbi gyógyulás, regeneráció és a sportba való visszatérés.

Ehhez számtalan eszköz áll rendelkezésünkre, amik az alapoktól a sportteljesítmény és sportterhelés eléréséig fejlesztik a Sérültek állóképességét, erejét, stabilitását, koordinációját, technikáját és sportspecifikus mozgásait.

 

(A gyógytorna messze NEM ér véget a fájdalmak megszűnésével!!!)

 

A sérülést/műtétet követő rehabilitációhoz képest a korrekciós edzés jelentősen más. Sportolók esetében a terhelés, ami az ízületeiket, izmaikat éri sokszorosa a hétköznapi tevékenységekben tapasztalt terhelésnek. Emiatt a legkisebb hiba is komoly problémákat okozhat rendszerükben, sportmozgásukban. A leghatékonyabb sportteljesítmény eléréséhez a szervezet és a mozgató szervrendszer hibátlan együttműködésére van szükség.

Ha a rendszer nem működik jól, a sportoló nem tud megfelelő teljesítményt nyújtani. A mozgató szervrendszer hibáinak kijavításában tudok jelentős mértékben segíteni a Hozzám forduló hobbi- avagy élsportolóknak. Funkcionális tesztekkel, mozgásvizsgálatokkal közelebb kerülünk a probléma forrásához, majd a megfelelő edzéssel kiküszöböljük azokat.