Pilates

pilates2A Pilates módszer alapjait Joseph Hubertus Pilates, német tornász, boxoló, cirkuszi mutatványos, önvédelmi edző és body builder fektette le a 20. században. Pilates sokat betegeskedett gyerekként, asztma, angol kór és sokízületi gyulladás gyakran támadta meg a szervezetét. Ezek ellenére vagy talán pont a sok testét érő bántalom miatt szentelte életét a fizikai erőnlét javítására és megismerésére. A jóga-, állatok mozgásának- és egyéb összetett mozgásformák tanulmányozása után kidolgozott egy koncepciót, amit ő maga "Contrology"-nak ("Tudatosság  mesterségének") nevezett és ezt a Scotland Yard rendőreinek edzésére, utána pedig az első világháború során sérült angol katonák gyógyítására használta. Pilates gyakorlatai tudatosságra tanítanak, figyelmet fordít a légvételre, a gerinc helyzetére és a mély izmok használatára.

pilatesPilates könyvében, a Return to life through Contrology-ban a szerző a kontrollált és tudatos mozgás fontosságát hangsúlyozza. Megfelelő edzéssel, a pilates módszer segítségével fejleszthetjük a rugalmasságunkat, terhelhetőségünket, állóképességünket, egyensúly érzékünket, erősíthetjük a mély has- és hátizmainkat, csípő körüli izmainkat, ezzel törzsünknek stabilitást tudunk adni.

Ajánlom ezt a mozgásformát mindazoknak, akik kicsit szeretnének kiszakadni a mindennapi hajtásból; azoknak, akik szeretnének visszatalálni önmagukhoz, hiszen a pilates módszer segítségével erősíthetjük a mind-body controllt. Ajánlom továbbá ülőmunkát végző vendégeknek, korábbi sérülésből felépülőknek, hiszen ez egy ízületkímélő mozgásforma, ahol figyelmet fordítunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére, szükség esetén egyéni módosításokat alkalmazva. Ajánlom fiataloknak, akik szálkásítani és robbanékonnyá szeretnék tenni izomzatukat és idősebbeknek, akik szeretnék megőrizni fiatalosságukat.

 

Pilates foglalkozásainkat tartja:

Ribáry Eszter

gyógytornász-Pilates terapeuta

 

Időpontok: Áraink:
Egyéni kezelések: előzetes időpontban Egyéni pilates kezelés: 9000 Ft/alkalom

 

Csoportos kezelések: 

  • Kedden 17 órakor
  • Szerdán reggel 9:30-kor
  • Csütörtökön 19 órakor
 

2-3 fős csoportban: 4000 Ft/fő

4-5 fős csoportban: 3000 Ft/fő

 Bejelentkezés