Izompólya lazítási technikák kompressziós inger alkalmazásával

 

triggerpontAz izomhas- és az izompólya állapotának jelentősége már a hétköznapi mozgások kivitelezése során megmutatkozik. Gondoljunk csak egy olyan általános mozgásra, mint a kar fül mellé emelése, vagy egy sportolónál a futómozgás. Ha a mellizomzat rövidül, vagy egy bedőlő boka kapcsán, a vádli izomzata aszimmetrikusan terhelődik, már nem tudjuk, az előbb említett, egyik mozgást sem „panaszok”, vagy kompenzáló mozgások nélkül kivitelezni. Amint a myofascialis rendszer, az izomzat valahol „sérül”, legyen az egy összetapadt, dehydratált izomhas, vagy izmok rögzítettsége egymáshoz képest, az adott mozgáslánc már nem tud fiziológiásan működni. Amint a funkcionális lánc valamely tagja nem dolgozik megfelelően, a lánc jól működő tagjai veszik át részben, vagy teljesen a feladatot. Innentől kezdve a terhelés megnövekedése révén, (amely nagyobb lesz, mint a fiziológiás), a többi tag működése is nehezítetté válik, ebből viszont kompenzáló mozgások alakulhatnak ki. A mi dolgunk az, hogy megtaláljuk a funkcionális lánc hibásan működő tagját és a keringésének javításával rehabilitáljuk az egész láncot.

 

Egy hétvége alatt, a talpi felszíntől, a koponyáig áttanulmányozzuk az izmok manuálisan (Triggerpont kezelés) és SMR hengerrel végezhető kompressziós technikáit, amelyeket a Gyógytornászda Csapata a hétköznapi munkák során aktív korú pácienseknél, hobbi- és élsportolóknál alkalmaz. A kurzus tematikáját a különböző testtájakon kialakuló lokális panaszok adják (pl.: sarokfájdalom, térd laterális panaszai, elülső vállfájdalom stb.), annak ellenére, hogy egyáltalán nem kifejezetten a lokális kezelésekről fog szólni a terápiánk. A holisztikus szemlélet és az oki terápia kell, hogy mindig a szemünk előtt lebegjenek.

A hétköznapi gyakorlatból vett példákkal, a gyakorlatiasságra helyezve a hangsúlyt, de az időtartam miatt, a teljesség igénye nélkül vesszük át a különböző Triggerpontok kezelését és azok önmasszírozó, SMR hengerezési technikáit is.

 

 

smrTematika:

  • Izompólya tulajdonsága, jelentősége
  • Izompólya patológiája
  • Izompólya keringésjavításának kezelési lehetőségei
  • A test különböző problémáinak manuális és SMR hengeres terápiás lehetőségei

  

Vélemények:

" A hétvége folyamán nagyon sok új dologgal bővült ismeretünk a fasciákkal kapcsolatban. Katával kötetlen volt a kurzus, bármikor kérdezhettünk, készségesen segített mindenben. Kiváló szakember, óriási lexikális tudás és ami a legfontosabb maximálisan gyakorlat centrikus oktató. A jegyzet logikus, összeszedett. bármikor frissíthető belőle tudásunk. Nyitott vagyok bármilyen általa tartott továbbképzésre."       Gabriella, gyógytornász, Nyíregyháza

 

" Nagyon jó hangulatú tanfolyamon vehettünk részt Nyíregyházán. Munkám során nagy hasznát tudom venni az itt megtanultaknak. Kata szakmai tudása elismerésre méltó. Köszönöm, hogy részt vehettem."   Melinda, gyógytornász, Nyíregyháza

  

 

Oktató:

Rajnay Kata

gyógytornász

Manuálterapeuta

( Maitland- és Anatomy trains-FRSB)

Mechanikai tape terapeuta

SMR terapeuta

A tanfolyam egy gyakorlat orientált képzés, ahol hétköznapi példákon keresztül mutatjuk be a kompressziós technikák hatékonyságát.

  

 

Következő tanfolyam időpontja:

 

2020. ősz, Budapest, Gyógytornászda

Időtartam: 2 nap

Kreditpont: 12 pont

  

A tanfolyam díja: 50.000 forint (amely díj tartalmazza a jegyzet árát)

Fizetés átutalással:

Rajnay Katalin e.v., 11200011-10310984 számú, Gránit Banknál vezetett számlájára.

A közlemény rovatban kérjük, tüntesd fel nevedet és a helyszínt.

Az átutalás jóváírását követően küldöm a számlát. ( Szükség esetén lehetőség van a részletfizetésre is.)

  

 

Szervező: Gyógytornászda Csapata, 

Rajnay Kata - kontakt személy

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

06-70-298-1873

© 2013-2023 Gyógytornászda