Problémamegoldó kurzusok

 

Gyógytornászként sok olyan emberrel találkozom, akik számára fontos a mozgás, legyen az élsport, fitnesz, hobbi sport, vagy egy kis séta a hétköznapi "mókuskerék" mellett .

Amit azonban sokan nem tudnak a mozgással kapcsolatban, a HOGYAN?! Sok olyan esettel találkozom, amikor maga a mozdulat vagy mozgásforma, amit az emberke végez, egy nagyon jó koncepció alapján kitalált és számára hatékony  mozgás lehetne, de a kivitelezés okoz komoly gondot. Egészen annyira, hogy problémák alakulnak ki a delikvens mozgásaiban, ízületeiben  panaszok és -fájdalmak jelentkeznek. Mindezek nyilván nem jelentenek semmit egy fanatikusan mozogni-vágyó ember számára,( "hisz, ha fáj akkor jó, mert erősödik, vagy éppen gyógyul" ) így a későbbi terheléseket ismét rosszul kivitelezve, kompenzálva a már meglévő panaszok miatt, további problémákat gerjeszt.

Úgy gondolom, hogy a fitnesz és sport vonala nem működhet prevenció-regeneráció-rehabilitáció nélkül! Ezért érzem úgy, hogy szükség van egy olyan képzésre, ahol a már meglévő elméleti tudást, "látással" és gyakorlattal is megtámogathatjuk!

A Gyógytornászda Problémamegoldó kurzusai ezért születtek meg! Kicsit másképp, mint amit a sok-hétvégés gyorstalpalókon megszokott az ember! Interaktívan, gyakorlatiasan, tesztelésekkel, értékeléssel, megoldási tervekkel!

Fontos a közös gondolkozás, és a közös cél:

"Minél több ember tudjon fájdalmak és panaszok nélkül, boldogan mozogni!"

Vegyük észre, ha valaki már nem úgy jön hozzánk, hogy makk egészséges és ha a gyakorlatokat is rosszul kivitelezi, tudjunk Neki segíteni és hasznos tanácsokat adni!

2 kurzus indul, amelyek lefedik a mozgással kapcsolatos főbb problémákat az emberi testben, amikkel edzőként, sportolóként, gyógytornászként találkozhatunk munkánk során.

 

Felső testfél problémamegoldó kurzusa:

  • felső végtag és gerinc dinamikus mozgási tesztjeinek bemutatása,
  • testtartás elemzése,
  • a megismert mozgási tesztek értékelése,
  • megoldási tervek készítése.

Alsó testfél problémamegoldó kurzusa:

  • alsó végtag és gerinc dinamikus mozgási tesztjeinek bemutatása,
  • testtartás elemzése,
  • a megismert mozgási tesztek értékelése,
  • megoldási tervek készítése.

 

Cél a KÖZÖS GONDOLKODÁS, a miértek megértése és "kezelése"!

Oktató: Rajnay Kata- gyógytornász, Body Roller terapeuta, Mechanikai tape terapeuta, Manuálterapeuta

 

Jelentkezés:

tel.: 06-70-298-1873  

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2013-2023 Gyógytornászda