Balogh Tamara

Gyógytornász

BaloghTamaraBalogh Tamara vagyok, 2017-ben végeztem gyógytornászként a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán. A diploma megszerzése után egyből Budapestre költöztem és a Szent Rókus Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztályán kezdtem elindítani pályafutásom, jelenleg pedig a Szent Margit Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályán dolgozom, ahol dominánsan idős betegek neurológiai (Stroke, Parkinson, SM), traumatológiai (törések, polytrauma), sebészeti (amputáció) ortopédiai (protézisek), reumatológiai (gerinc és ízületi panaszok) rehabilitálásával foglalkozom.

Gyermekkoromtól kezdve elkísér a mozgás szeretete, kezdve 10 év latin társastánccal, majd később számos testmozgási formát kipróbálva (úszás, spinning, Tae Bo, Pilates, edzőterem) jutottam el a jelenleg is űzött CrossFit és súlyemelés sportágakhoz. Az utóbbi 1 évben sok fiatal hobbi és versenysportoló különböző panaszaival ismerkedtem meg, emiatt kezdtem el ebben az irányban is tovább képezni magam. Fontosnak tartom, hogy a prevenció fogalma minél hamarabb beépüljön a fiatalok tudatába és gerincükre, ízületeikre odafigyelve űzzék az általuk szeretett sportágat, valamint azt, hogy idősebb korban is az ergonómiára odafigyelve végezzék mindennapi tevékenységüket.

Véleményem szerint a páciensek oktatása nagyon fontos, ezért a kezeléseim során szeretem elérni azt, hogy teljes képet kapjanak saját problémáinak okairól és azok megoldásában aktívan, együttműködően vegyenek részt.

Végzettségeim:

  • 2013-2017 DE-NK, Gyógytornász szakirány Bsc
  • 2016. Mechanikai tape tanfolyam (3NS TEX)
  • 2017. McKenzie A (ágyéki gerinc) tanfolyam
  • 2018. Neurodinamika- perifériás idegmobilizáció tanfolyam,

          McKenzie B (nyaki gerinc) tenfolyam,

          Integrált Proprioceptív Training képzés

  • 2019. 3D Scoliosis Terápia Tanfolyam
  • 2019-2021 Manuálterápia (Holisztikus Medicina Alapítvány) - FOLYAMATBAN

 

 (Tamara jelenleg a Gyógytornászda oktatási programjában vesz részt. Így kizárólag csoportos órákat tart önállóan. Minden további kezelés esetén az oktatási program részeként, más kollégával együtt közösen vesznek részt a foglalkozáson! )