Kanczler Réka

Gyógytornász

 

KanczlerRekaKanczler Réka vagyok, 2011-ben végeztem gyógytornász- fizioterapeutaként Budapesten, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán. A diploma megszerzése után 2 és fél évig a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetben dolgoztam, ahol a pulmonológiai betegek mellett (felnőtt- és gyermek), ambulánsan ortopédiai, neurológiai, reumatológiai és traumatológiai problémákkal érkező pácienseket láttam el.

Családomban felnőve kiskoromtól kezdve természetes volt számomra a mozgás szeretete, fontossága. Szerencsésnek érzem magam emiatt, és nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hogy mindenféle mozgásra nyitott ember lett belőlem, legyen az futás, néptánc, kosárlabda, vagy bármi, amit alkalmam nyílik kipróbálni. Különösen szeretem a téli sportokat. Korcsolyázni, hockeyzni, sífutni, síelni többnyire a családommal, barátokkal együtt mentem, így ez emiatt is nagy élmény volt.

8.osztályos voltam, mikor Édesapámról kiderült, hogy „gerincsérve” van. Műteni akarták, amit szeretett volna elkerülni, és szerencsére egy gyógytornász segítségével sikerült konzervatívan kezelni a problémát.
Azt láttam, hogy változtatott dolgokon, kitartóan, rendszeresen tornázott, tudatosabban mozgott, és sokkal jobban odafigyelt a teste „jelzéseire”. EZ volt az, ami megtetszett, hogy másoknak segíteni tudjak, jobban odafigyelni magukra. Ezt a „csapatmunkát” látom fontosnak gyógytornász és páciens között. Mindketten akkor leszünk sikeresek, ha mindketten beletesszük a saját részünket.

Angolul, németül és franciául is beszélek, így szívesen vállalom magyarul nehezen kommunikálók jelentkezését is!

 

Az általam elvégzett továbbképzések:

FDM (2018)

Flossing (2018)

Sportfizioterápia alapképzés (2018/19)

Mckenzie A és B (2013/14)

Kineziotape (2011)

Kiemelten fontosnak tartom a folyamatos tanulást, szakmai fejlődést. Jelenleg a Holisztikus Medicína Alapítvány által szervezett 2 éves Manuálterapeuta képzésen bővítem tudásomat.