Vélemények, tapasztalatok, eredmények a Gyógytornászda életéből...

 

Soponyai Dávid

Soponyai Dávid- Öttusa (kattints a névre)

 

"1,5 éve járok körülbelül, erôsítô gyakorlatokat csinálunk, és ha valamilyen problémám van, akkor segít a gyógytornász "nyomkodással" végül ha szükséges akkor kapok úgynevezett Tape-t a problémás területre. Ez segít nekem a versenyekre való felkeszülésben és a testem helyreállításában."

Dávidtól egy sikeres versenyt követően ezt az üzenetet kaptam:

" Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, amit a nehéz időkben nyújtottál és ami által eljuthattam a célomhoz! "

 

nv g michelle

Gulyás Michelle- Öttusa (kattints a névre)

 

 

 

 

 

 

  

Fehér Zsófi - Snowboard (kattints a névre)

"Zsófi vagyok a magyar snowboard válogatott egyik tagja. Tavaly februárban sajnos volt egy nagy sport sérülésem. A térdemben sérültek a szalagok és a patella inam, amit műtéttel hoztak helyre. Viszont az egésznek semmi értelme nem lett volna Kata nélkül. A műtét előtt és után is jártam hozzá. Minden torna egy küzdelem volt, de a jó társaságnak köszönhetően csak a sok nevetésre emlékszem és persze a sok feladatra, amiket a mai napig csinálok. Katának köszönhetően 9 hónappal a sérülés után újra a csapatommal csúszhattam és versenyezhettem. Azt még hozzá kell tennem, hogy életem talán legjobb szezonját zárom éppen és, ha Kata nincs akkor valószínűleg a szezonom sem alakul ilyen jól. Szóval KÖSZÖNÖM"

 

Balogh Henrietta- Műkorcsolya (kattints a névre)

Heni 2008 óta versenyez, heti 9 órát tölt a jégen és 5 óra száraz edzése van. Több nemzetközi versenyen állt már dobogón, Európa körversenyen 2. helyezés ért el és volt már Magyar bajnok is.

" 3 éve egy elakadást okozó porcleválás miatti, műtétet követő koncentrált rehabra volt szükseg az élsport miatt, hogy a lehető legjobban és legrövidebb idő alatt tudjon újra edzeni, illetve versenyezni. Heti rendszerességgel foglalkozott Kata Henivel, illetve napi több egyénileg kiadott feladatot végeztünk otthon is. A kezelés óta, a gyógytorna és a hengerezés mindennapi rutinná váltak!"

 

Kovács Péter- Jégkorong  (kattints a névre)

" Pár éve kezdett el fájni a térdem. Hol gyengébben, hol erősebben. Idén tavasszal  hosszabbak lettek a  futóedzések, dombozások, egyre jobban fájt a térdem, és néha már a bokám is. Ekkor kerültem Katához. Az első alkalommal "felmért" , gyakorlatokat végeztetett velem, megtanított helyesen hengerezni, és felragasztott egy tape-et. Számomra is megdöbbentő volt, már ennyitől minimálisra csökkent a fájdalom. Azóta is minden napra van házi feladatom ( hengerezés és gyakorlatok) és 3-4 hetente találkozunk Katával. Mennék gyakrabban is de nem kell, mert jól viselkedik a térdem."

 

 

Simon Saci- Öttusa (kattints a névre)

 

 

 

 

 

 

 

Geier Dániel- Öttusa

"A már évek óta tartó achilles ín problémám miatt nem tudtam futni, vívni, lovagolni, úszni és még a testnevelés órákon sem tudtam részt venni. Ezen az orvosok sem tudtak igazán segíteni, mivel ők a pihenést ajánlották. Ezután a futó edzőm tanácsára elmentem a Katához és egy állapotfelmérés után máris belekezdtünk a kezelésekbe. Nagyon élveztem az együtt töltött munkát és már az elejétől kezdve szemmel látható volt a javulás. Mialatt kezelte a lábamat, újra elkezdtem fokozatosan edzeni és az egyénre szabott gyakorlatokat csinálni. Pár hónap alatt teljesen rendbejött a lábam és ma már újra fájdalommentesen tudok sportolni neki köszönhetően."

 

Garami Kata- Maratonfutás

 

 

 

 

 

 

 

Vacsi Evelin- Röplabda (kattints a névre)

"A tavalyi nyár folyamán térdműtéten estem át. Kivették a porcot és az ezt követő rehabilitációban nagy segítségemre volt Kata. Heti három alkalommal legalább tudtam hozzá menni tornázni. Egészen az alapoktól kezdtünk és szépen, felépítve haladtunk. Nagyon sok és változatos gyakorlatot csináltunk, amiket később aztán egyedül is véghez tudtam vinni. Sikerült megerősíteni és stabiliálni a térd körüli izmaimat. Emellett a hangulatra sem lehetett sosem panasz! Mindig vidáman és izzadósan teltek az órák. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy hozzá forduljon ha segítségre van szüksége!!"

 

 

Horváth Dóra- Röplabda (kattints a névre)

"Sokat fájt a derekam és  a vizsgálatok után kiderült, ha nem foglalkozok vele külön, akkor hamarosan kijön a gerincsérvem. Katával végig gyógytornáztuk a nyarat, a panaszaim megszűntek. A mai napig folytatjuk a gerinctornát,mellette megelőzés szempontjábol más-más testrészekre és ízületekre kiterjedő gyakorlatokat is végzünk. Hála a közös munkának az elmúlt szezonban egy edzést vagy meccset sem kellett kihagynom sérülés miatt."

 

 

 

Markocsán Sándor- futó, maratonfutó (kattints a névre)

Egy ismerősöm ajánlására jutottam el Katához.Már az első találkozás meghatározó élmény volt, mert közel másfél óráig a legnagyobb szerelmeim sem vizslatták ilyen alapossággal a testem izmainak, izületeinek minden mosdulatát. Itt éreztem meg először, hogy a gyógytornásznak mekkora jelentősége, szerepe van a megelőzésben, illetve a fájdalmak okainak feltárásában. Sok felesleges kiadástól megkímélhetjük magunkat, ha Kata szemeire, kezeire bízzuk magunkat, aki észreveszi azokat a tartáshibákat, számunkra észrevétlen asszimmetriákat, aránytalan terheléseket a testünkben, amik későbbiekben komlyabb sérülésekhez vezethetnek.

 

Gább Dávid- Triatlon

 

 

 

 

 

 

 

Simon Ádám- Futsal (kattints a névre)

 

 

 

 

 

 

 

Hajdú Sándor- Labdarúgás (kattints a névre)

 

 

 

 

 

 

 

Szedmák Réka- röplabda

" 2016 nyarán találkoztam először Katával, amikor válogatott edzőtáborban, erős fájdalmak jelentkeztek a vállamban. Edzői ismeretségek segítettek hozzá, hogy Kata kezeibe kerülhessek. Elsőként felmérte az állapotomat, megállapította mi okozhatja a fájdalmat, majd "megnyomkodta" és betapelte a problémás részeket. Nagyon sok szuper feladatot mutatott, amivel megerősítettem a törzsizmaimat. Ezeket kellett/kell használjam a mai napig is edzések előtt illetve után. Több alkalommal is jártam nála és mindig elégedetten távoztam, hiszen a szakmai tudás  mögött egy kedves, nyitott és beszédes személyiséget ismerhettem meg. Mindenkinek csak ajánlani tudom!"

© 2013-2023 Gyógytornászda