Pekk Zsanett

Gyógytornász

 

Pekk Zsanett vagyok. Gyerekkoromban aktívan kézilabdáztam, kosárlabdáztam, mígnem két fontos vízválasztó történés miatt válaszút elé kerültem. Az egyik, akkor isten csapásának megélt idiopathiás scoliosis (gerincferdülés) diagnózisa volt 15 évesen, ennek köszönhetem szeretett gyógytornász hivatásom, a másik, kellemesebb vízválasztó a zene, zenélés öröme.  Lázadó korzettes (fűző) kamaszként megtapasztalhattam, hogy milyen az, amikor egy diagnózis a nevem, s azt is, hogy milyen amikor egyénként kezelnek a megfelelő és hozzáértő, emberséges szakemberek. Innen indult a máig is tartó  gyógytornász hivatás iránti szeretetem, elkötelezettségem.

2010-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, Gyógytornász szakon.  Onnantól a Salusban dolgoztam 2 évig, scolis (gerincferdüléses) és scheuermman-os páciensek komplex konzervatív, illetve pre-és postoperatív terápiájában közreműködve. Ezután Franciaországba sodort az élet, ahol 2 évet dolgoztam gyógytornászként egy termálfürdőben. Szerencsére, a szakmai tapasztalatszerzés mellett a francia nyelv nehézségeivel is sikerült barátságot kötni. Franciaországból hazatérve, az OORI (Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet) Nappali Kórházában tölthettem 3 évet, reumatológiai, ortopéd, neurológiai panaszokkal érkező páciensek kezelésével.  2016 januárjától és jelenleg is, az OORI Szeptikus Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályán dolgozom.

Számos területen tapasztalatot szerezve, a mai napig is folyamatosan bővítve ismereteimet, azt vallom, hogy hatékonyan és hosszútávon csak komplex módon, egyénre szabott terápiával lehetünk eredményesek, mind a prevencióban mind a rehabilitációban. S a legfontosabb, hogy mindig az  Egyént kezeljük, s ne csak egy diagnózist.

 

Eddigi továbbképzéseim:

3D Scoliosis Terápia ( Schroth terápia)

3NS TEX Kinematic Taping alap kurzus és haladó a felső testtáj szindrómáira

Dorn terápia és Breuss masszázs,

McKenzie A –lumbalis gerincszakasz

Lágyrész Manuálterápia elméleti és gyakorlati képzés

Szegmentális stabilizációs tréning az ágyéki gerincen

Body Roller a regeneráció és a rehabilitáció eszköze- SMR henger alkalmazása

 

 

Elérhetőségeim:

Telefon: +36 (30) 176-2608

E- mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. "Zsanett" jeligével

Saját cikkeim:

Összes cikk

 

 

© 2013-2023 Gyógytornászda